Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo je ta žena?

8. 2. 2009

Není jen hlasem Ally McBeal, je to především krásná žena, inteligentní textařka a neobvykle talentovaná vokalistka. Tajemství jejího úspěchu spočívá ve spojení úžasné krásy a něžného soulového znění. Hudba této zpěvačky, zvané Arethou Franklinovou naší doby, působí na ženská srdce, protože dobře rozumí jejich touhám. Vonda Shepardová se proslavila podílem na světovém hitu „Ally McBealová”, ale její hudební kariéra začála už mnohem dříve, když zpěvačce bylo 14 let. Nahrávky s hudbou ze seriálu se bleskově prodaly v počtu přes deset milionů kusů a nadlouho obsadily světovou hitparádu. Směs Vondiných skladeb a znamých soulových a popových coverů: Songs From Ally McBeal bylo oceněno několika platinovými deskami. V seriálu Ally McBealová si Vonda zahrála sebe samu, ale hlavně se stala hudebním hlasem seriálu a její písně jsou perfektním zobrazením emocí hlavní hrdinky, nevšední Ally McBealové – idolky milionů žen po celém světě. Písně Shepardové nerozdílně doprovázely seriálovou Ally v nejdůležitějších momentech její života a vyjadřovaly emoce, které hrdinka neuměla vyslovit sama. Jemné soulové kousky a hluboký vibrující hlas zpěvačky okouzlily miliony diváků. Každý týden za klavírem v oblibeném baru seriálových postav Vonda neobvyklým způsobem otevírala duše publiku.

Narodila se 7. července 1963 v New Yorku. Vondin otec je herec (Richmond Shepard) a matka modelka(Hadriada Shepard). Také má tři sestry: Luanu, Rossetu and Brianu) O hudbu se začal zajímat ve čtrnácti letech, kdy také začala zpívat a hrát po menších losangelských klubech.

Na počátku své opravdové kariéry hrála na klavír pro Al Jarreau, Jacksona Browna a Rickieho Lee Jonese. V polovině 80-tých letech se pustila na sólovou dráhu. Brzy ale poznala, že se v době syntetizérů její styl muziky příliš nelíbí.

Po úspěšném duetu s Danem Hillem, nazvaným Can't We Try, podepsala smlouvu s hudebním vydavatelstvím Reprise Records. Moc dlouho u nich nevydržela. Podepsali se na tom především dvě nepříliš úspěšná alba Vonda Shepard a The Radical Light.

Pak do jejího života vstoupil David E. Kelley. Kelley i jeho manželka, Michelle Pfeiffer, měli Vondinu hudbu moc rádi, a tak ji David požádal, jestli by se na AMcB nepodílela. Vonda si myslela, že by si tím mohla přivydělat pár tisíc dolarů.... Album Songs From Ally McBeal se stalo platinovým a za práva na něj si přišla na slušné dva miliony dolarů. :)

V současné době je manželkou (od roku 2004) Mitchella Frooma - bývalý manžel Suzanne Vega, s nímž má syna Jacka (narozen 15. dubna 2006)